Новини

Официално връчване на удостоверения

 

15/12/2016

   Председателят на Народното събрание Цецка Цачева връчи удостоверенията на участниците в Студентската програма за законодателни проучвания на парламента. Сертификати за успешно завършен стаж получиха 17 студенти, работили по 7 законодателни проучвания по заявки на различни парламентарни групи и комисии.

   „Изследване на добрите европейски практики в сферата на психологията на транспорта и пътната безопасност”, „Законодателна уредба на борбата срещу тероризма в страните-членки на ЕС”, „Добри европейски практики за въздействие върху агресивното поведение по пътищата”, „Законодателна уредба на наборната военна служба и резерва на въоръжените сили в страните от ЕС, НАТО и Швейцария” бяха сред темите, по които студентите работиха през 2016 г.

  Председателят на Народното събрание Цецка Цачева отбеляза, че направените от младежите проучвания са изключително ценни и полезни в работата на народните представители. „Убедена съм, че първият ви досег с нормотворчеството и със законодателната институция ще остави хубав спомен у вас“, допълни тя и им благодари за положените усилия.